Tűzszerészek

Bomba hatástalanítása - Megkezdődött a Móricz Zsigmond tér környékének kiürítése

Megkezdődött az újbudai Móricz Zsigmond tér és környékének kiürítése, ahol egy világháborús bombát hatástalanítanak a honvédség tűzszerészei vasárnap.

2019.09.15 08:40MTI

Az újbudai önkormányzat a Facebok-oldalán azt írta: Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere és a Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója, Homolay Károly a befogadóhelyen, az iskola tornatermében egyeztet éppen.

A Honvédelmi Minisztérium pénteken tájékoztatta arról az MTI-t, hogy egy amerikai gyártmányú, 250 kilogrammos légibomba került elő hétfőn a Szent Margit Gimnázium területén zajló építkezésen.

A bomba hatástalanítása miatt vasárnap az érintett szervezetek együttműködésével a rendőrök 686 lakást, irodaházakat, vendéglátóhelyeket ürítenek ki, és lezárják a Móricz Zsigmond körtér, a Himfy utca, a Villányi út, a Balogh Tihamér lejtő, a Ménesi út, a Bartók Béla út, a Somlói út, a Villányi út, a Kelenhegyi lépcső meghatározott szakaszát.

A biztonsági zárás ideje alatt a Gárdonyi Géza Általános Iskola (Bartók Béla út 27.) befogadóhelyként üzemel.

A Budapesti Közlekedési Központ korábban azt közölte, hogy a lezárás idején - várhatóan 9.30-tól - több villamos és busz is módosított útvonalon közlekedik majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.