Önkormányzat 2019

Mi Hazánk: csökkentsék öt százalékra a gyermekneveléshez szükséges termékek áfáját!

Az iskolakezdés gyerekenként 35-40 ezer forintos költséggel jár, amit sok szülő csak személyi kölcsön felvételével tud finanszírozni.

2019.09.01 01:30MTI

A Mi Hazánk a tanévkezdés terheinek csökkentése érdekében azt kezdeményezi, hogy a gyermekneveléshez szükséges termékek áfáját mérsékeljék a legalacsonyabb, öt százalékos szintre - mondta Dúró Dóra, az ellenzéki párt elnökhelyettese, független országgyűlési képviselő szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A politikus javasolta továbbá, hogy az állam - a nyugdíjakhoz hasonlóan - minden évben növelje az infláció mértékével megegyező mértékben a családtámogatásokat.

Dúró Dóra szerint ezekre a lépésekre azért van szükség, mert az államnak a jelenleginél nagyobb mértékben kellene támogatnia a gyermekek beiskoláztatását, mivel azt kötelezettségként írja elő a családoknak.

Kiemelte, különböző becslések szerint az iskolakezdés gyerekenként 35-40 ezer forintos költséggel jár, amit sok szülő csak személyi kölcsön felvételével tud finanszírozni.

Dúró Dóra kitért arra is, hogy a Mi Hazánk elnökének, Toroczkai Lászlónak a polgármestersége óta minden évben valamilyen "kézzel fogható" támogatást kapnak az ásotthalmi családok. Példaként említette, hogy idén minden helyi gyerek ingyenes iskolatáskához juthat.

Az ellenzéki képviselő kérdésre azt mondta, az önkormányzati választásokra valójában "Gyurcsány Ferenc osztja a lapokat a baloldalon", aki az európai parlamenti választások után az "egyesült balliberális tömb vezető politikusa" lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.