Egészségügy

Hőség - Többször riasztották rosszullétekhez a mentőket

Kedden-szerdán egy érkező hidegfront jelentős lehűlést hoz.

2019.08.12 15:35MTI

A mentőket az elmúlt napokban többször riasztották olyan rosszullétek miatt, amelyeket a hőség okozott - mondta Gellér Éva, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Közölte: az elmúlt napok mindegyikén előfordult, hogy olyan idős emberekhez kellett kimenniük, akik kevés folyadékot fogyasztottak, és emiatt rosszul lettek.

A mentőszolgálat dolgozója azt kérte, hogy mindenki fokozottan figyeljen az idősekre, a krónikus betegekre, a gyerekekre.

A gyermekekkel ne töltsenek sok időt a napon! - javasolta Gellér Éva.

Az országos tisztifőorvos szombattól hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztást adott ki. A meteorológiai szolgálat azt közölte, hogy kedden-szerdán egy érkező hidegfront jelentős lehűlést hoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.