Szabad a madár a XII. kerületben?

Ma dönt a bíróság a turulszobor fennmaradásáról

Ma hoz döntést a Fővárosi Bíróság (FB) abban a vitában, amelytől a hegyvidéki turulszobor fennmaradása függ - a bíróságnak a műalkotást állító XII. kerület, illetve a közigazgatási hivatal között kell igazságot tennie.

2009.01.06 07:09népszava/mti

Az FB-nek arról kell határoznia, jogszerűen adták-e ki korábban a fennmaradási engedélyt.

A lap emlékeztet arra, hogy az ügyben építéshatóságként eljáró I. kerület júliusban annak ellenére adott fennmaradási engedélyt, hogy márciusban az FB jogerős döntést hozott arról: a jogsértő állapotot meg kell szüntetni, a szobrot el kell távolítani a világháborús emlékműről.

A Pokorni Zoltán, Fidesz-alelnök vezette kerület azért fordult bírósághoz, mert a fennmaradási engedélyt megsemmisítette a közigazgatási hivatal, és kijelölte a IX. kerületet a bontás végrehajtására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.