Batiz, Déri és társaik szép summát kaptak

Bőkezű kormány: milliós megbízások újságíróknak

Tavaly is juttatott közpénzt a Gyurcsány-kormány a hatalmat ellenőrizni hivatott sajtó képviselőinek, jellemzően egyes balliberális újságíróknak, médiamunkásoknak - tudta meg a Magyar Nemzet.

2009.01.05 07:58Magyar Nemzet

Mint a lap hétfői számában írja, a Kormányszóvivői Iroda által megküldött adatokból kiderül, hogy - mások mellett - Batiz András, Szombathy Pál, Petri Lukács Ádám vagy Déri Miklós "udvari fotós" is szép summát kapott 2008-ban. 

Gyakran olyan tevékenységekre kötnek megállapodást, amelyeket a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) apparátusa is képes lenne elvégezni. Erre példaként azt a Szombathy Pál cégével kötött egymillió forintos szerződést említi a cikk, amely szerint a Magyar Hírlap korábbi főszerkesztőjét 2008 első négy hónapjára sajtófigyeléssel, lapszemlék elkészítésével bízták meg, illetve aktuálpolitikai kérdésekben kellett konzultálnia a koalíciós koordinációért felelős egykori államtitkárral, Horn Gáborral. 

Az adatok szerint jól fizető megbízást kapott Batiz András korábbi kormányszóvivő is, akinek cége márciusban hárommillió forintért tarthatott készségfejlesztő tréningeket a miniszterelnöki kabinetiroda vezetői részére. 

Szintén hárommilliós szerződést kapott Petri Lukács Ádám, aki korábban a Népszava publicisztikai rovatát vezette. 

A Magyar Nemzet meghatározása szerint az "udvari fényképészként" dolgozó Déri Miklós - aki a Magyar Narancs fotósaként ismert ( igaz a Magyar Narancs impresszumának tanúsága szerint már évek óta nem dolgozik a hetilapnál) - legfrissebb szerződése alapján tavaly szeptember 16. és december 31. között bruttó 4,7 millió forintért készíthetett fotódokumentációt a MeH rendezvényeiről, valamint a képek archiválása is feladata volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.