Menekültválság

Román színész játssza Orbán Viktort az Angela Merkelről szóló filmben

A film a 2015-ös menekültválság idején játszódik majd.

2019.07.11 17:07ma.hu

Radu Banzaru román színész játssza majd Orbán Viktor miniszterelnököt az Angela Merkelről szóló filmben, mely a német kancellár 2015-ös menekültválság idején hozott döntéseire fókuszál.

A Merkel című film Robin Alexander újságíró 2017-ben megjelent, Die Getriebenen című könyve alapján készül, és Stephan Wagner rendezi.

A német kancellárt Imogen Kogge német színésznő alakítja majd.

A film 2015 júliusában veszi fel a fonalat, amikor Merkel hatalmának csúcsán volt, mivel azonban több ezer szír menekült indult útnak, a kancellárnak olyan döntést kellett hoznia, amely karrierjének legnagyobb válságát idézte elő. Merkelnek nem csupán más országok politikusaival kellett szembenéznie - például Orbán Viktorral, aki nem volt hajlandó beengedni a menekülteket, - hanem a német riválisokkal is - írja a Hollywood Reporter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.