Légiközlekedés

Döbbent pillanatok Ferihegyen: felszállt egy gép, majd kiesett egy ajtaja

Egy német lajstromjelű üzleti repülőgéppel történt a baleset.

2019.07.03 09:47ma.hu

Az airportal.hu-nak szemtanúk azt mondták, hogy egy fényes tárgyat láttak leesni a repülőgépről közvetlenül a felszállást követően. A német lajstromjelű üzleti repülőgép, egy Cessna 525 CitationJet CJ1 pilótái közvetlenül a felszállás után jelezték a HungaroControl repülőtéri légiforgalmi irányításának, hogy hibajelzést kapott arról, hogy a repülőgép csomagtér-ajtaja nyitva van.

A légi irányítók azonnal visszafordították a gépet, amit az egy éles fordulóval teljesített is és rendben leszállt, majd egy állóhelyre gurult. Amikor megvizsgálták a gépet, kiderült, hogy a csomagtérajtó szakadt le a repülőgépről.

A repülőgép útvonala a flightradar24.com virtuális radarképén.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.