Sajtóközlemény

Pályázati hírek

Befejeződött "Az építőipari BIM objektumhoz kapcsolódó építési, és üzemeltetési folyamatok automatizálását, és nyomon követését megvalósító integrált szoftver és hardver környezet kifejlesztése a teljes ellátási láncban" című projekt

2019.07.01 08:45

Az IBCnet-Magyarország Kft. közel 189 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című pályázati kiíráson, melyből integrált szoftver fejlesztése valósult meg.

A projekt eredményterméke, olyan jelölő hardware eszköz család kifejlesztése, amely mobil eszközökkel leolvasható, alkalmas automatikusan adatok küldésére, így BIM objektumok azonosítására, illetve a kapcsolódó szenzorok segítségével azok állapotának meghatározására és vizsgálatára.

A BIM egy intelligens, modell alapú folyamatként határozható meg, amely az építőipari és az infrastruktúra-projektek gyorsabb, gazdaságosabb és környezet kímélőbb kivitelezéséhez és kezeléséhez nyújt segítséget.

A kutatás fejlesztés során kifejlesztett hardware és szoftver modulok nem csak az építkezés során, hanem a későbbi üzemeltetés számára is rengeteg előnyt biztosítanak, többek között mobil applikáció az adat kezelésre, az egyes BIM objektumok nyomonkövetésére vagy az építési terület, illetve a megvalósítandó műtárgy 3D modelljének a leképzésére.

Összességében egy olyan integrált hardware és szoftver környezet kifejlesztése volt a cél, amely mind komplexitásában, mind kommunikációs, illetve adatgyűjtési szempontból egyedülálló megoldást jelent az építőiparban, az egész világon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.