Migráció

Már Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság a bevándorlási hivatal neve

A főigazgatóság hét regionális igazgatósággal működik.

2019.07.01 07:43MTI

Július elsejétől Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságként működik a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal.

Május 30-án a Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányrendelet, amely szerint a jövőben az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OFI) látja el a jogszabályokban hatáskörébe utalt idegenrendészeti és menekültügyi feladatokat.

A főigazgatóság hét regionális igazgatósággal működik, ezek: a Budapesti és Pest Megyei, az Észak-alföldi, a Dél-alföldi, az Észak-magyarországi, a Dél-dunántúli, a Közép-dunántúli és a Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság.

A június 13-án a Hivatalos Értesítőben megjelent utasítás szerint a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal főigazgatója, Végh Zsuzsanna július elsejétől miniszteri biztosként folytatja munkáját. Feladata az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság rendvédelmi szervvé történő átalakulásával összefüggő feladatok koordinálása. Miniszteri biztosi megbízatása december 31-éig szól, feladatát az OFI főigazgatójával együttműködve látja el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.