Időjárás

Vihar - Tetőket rongált meg, fákat döntött ki a szél Hajdú-Bihar megyében

Tizenöt méter magas platánt tépett ki gyökerestül a vihar.

2019.06.28 08:10MTI

Tetőket rongált meg, fákat döntött ki a vihar csütörtök délután Hajdú-Bihar megyében - közölte a megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Papp-Kunkli Nóra elmondta: az óránkénti 80-90 kilométeres széllel érkező vihar a legnagyobb károkat - a szabolcsi - Bökönyben, valamint Létavértesen, Hajdúbagoson, Pocsajban és Hajdúnánáson okozta.

Az esetek hetven százalékában fák dőltek ki. A szél tetőszerkezeteket is megrongált, a tűzoltók fóliával védték a házakat.

Hajdúbagoson villám csapott egy családi ház kéményébe, az ott lakó ember rokonokhoz költözött.

A legnagyobb kár Létavértesen keletkezett, ahol egy tizenöt méter magas platánt tépett ki gyökerestül a vihar. A fa maga alá temetett három parkoló autót, és rádőlt a templom melletti vendégház tetejére is. A kár felszámolása tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.