Dunai hajóbaleset

Kiderült, hogy mennyivel ment a tragédia előtt a Hableány

Tájékoztatást adott ki a rendőrség.

2019.06.24 15:41ma.hu

Több mint 6 km/h sebességgel haladt a Hableány kirándulóhajó azt megelőzően, hogy egy májusi baleset következtében a Margit híd közelében elsüllyedt - derül ki a rendőrség honlapján közzétett tájékoztatásból.

A sebesség azért fontos információ, mert a Fullank.hu szerint az a hajó, amelyik nem képes a hegymenetnek, azaz folyással szemben 6 kilométer/órával közlekedni, nem mehet ki a folyóra. A cikkben arról írtak, hogy a Hableány a balesetet megelőzően 3,87 kilométer/óra sebességgel haladt, ennek értelmében a hajó ott sem lehetett volna.

"A cikk írója ebből azt a következtetést vonta le, hogy a Hableány üzemeltetőjének a felelőssége is felvetődik."

A rendőrség azonban azt közölte, a nyomozás során beszerzett bizonyítékok szerint a Hableány a balesetet megelőzően a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon 6 kilométer/órát meghaladó sebességgel haladt. Vagyis a cikkben megjelent állítás, miszerint a Hableány az előírt sebességre nem volt képes, nem felel meg a valóságnak, az abból levont következtetés téves és hangulatkeltő - írta a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.