Állati

Elpusztultak a fiókák a bekamerázott gemenci fészekben

Mind a négy fióka elpusztult a bekamerázott gemenci gólyafészekben, ezért a Gemenc Zrt. leállította az internetes közvetítést.

2019.06.22 08:54Ma.hu

A fészekbe Tóbiás és Sára helyett az idén két fiatal fekete gólya költözött be és négy tojást raktak, melyek ki is keltek. Feltehetően a hideg, csapadékos időjárás miatt azonban két fióka elpusztult még májusban.

Ezt követően a június 17-i viharban megszűnt a közvetítés a fészekből és mire sikerült helyreállítani a kameraképet, addigra a másik két fióka is elpusztult. Ezért a Gemenc Zrt. leállította az internetes közvetítést gólyafészekből - közölte honlapján a társaság.

A Gemenc Zrt., a Duna - Dráva Nemzeti Park, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésének köszönhetően az internetezők 2013-tól követhetik a fészek életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.