Ügyészség

81 ezer helyett 81 milliót utalt a számlájára a főnöke, felvette, elköltötte

Két év felfüggesztettet kapott a nő, fellebbezett az ügyészség.

2019.06.19 16:16ma.hu

A Bonyhádi Járási Ügyészség 2019. január 25. napján különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az ellen az 58 éves nő ellen, akinek a korábbi munkáltatója az egyébként neki rendszeresen járó havi 267,81 Euro összeg helyett 2016. október 10. napján tévedésből 267.810,5 Euro-t utalt át a Németországban vezetett bankszámlájára. A vádlott a téves átutalásról szóló értesítés ellenére az összeget felvette és eltulajdonította, ezzel a sértett cégnek – az elkövetéskori árfolyam alapján – 81.413.240.-Ft. kárt okozott.

Az ügyben a Szekszárdi Járásbíróság 2019. június 12. napján hozott ítéletet, melyben a vádlottat bűnösnek mondta ki, és őt 1 év fogház fokozatú szabadságvesztés büntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A Bonyhádi Járási Ügyészség azonban fellebbezést jelentett be az ítélet ellen a vádlott terhére, a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében, mégpedig börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabása iránt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.