Hableány-tragédia

Dunai hajóbaleset - folyamatosan őrzik a hajóroncsot - képek

A csepeli kikötőből az újpesti kikötőbe vitték, és a nyomozás végéig ott őrzik majd a rendőrök a Hableány roncsát.

Kattintson a képgalériáért >>> képgaléria

2019.06.13 19:10ma.hu
Itt érkezik meg Csepelre - kattintson a többi fotóért >>>

A kiemelés után, a csepeli szabadkikötőbe vitték a Hableányt. A helyszínelők 26 órán keresztül vizsgálták. Centiméterről centiméterre nézték át a hajót. A csepeli kikötőből az újpesti kikötőbe vitték, és a nyomozás végéig ott őrzik majd a rendőrök a Hableány roncsát.

Rendkívüli biztonságtechnikai vizsgálatot tartott a BKV a tulajdonában lévő összes hajón. Apróbb hibákat szinte mindegyiken találtak, nyolc hajón azonnal kijavították a hibákat, kettőt még most is javítanak. A biztonsági berendezések azonban minden hajón működtek. A BKV a Hableány balesete után rögtön leállította a menetrendszerű hajóforgalmát a Dunán, és még nem tudni, mikor indulnak újra a hajók.

Kiengedték a Viking szállodahajó kapitányát

Kiengedték a letartóztatásból a Viking szállodahajó kapitányát. Az ukrán férfi ugyanis kifizette a 15 millió forintos óvadékot, így bűnügyi felügyelet alá kerülhetett. Budapestet viszont nem hagyhatja el, és nyomkövetőt is kapott. Közben a rendőrök átvizsgálták a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány roncsait. Abban nem találtak újabb áldozatokat, de a Dunában igen, egy dél-koreai férfit. A rendőrök még három eltűntet keresnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.