Ügyészség

Brutálisan verte, folyamatos lelki terrorban tartotta élettársát a férfi

Letartóztatásban várja a bírósági eljárást az a középkorú férfi, aki otthonukban többször brutálisan megverte élettársát, legutóbb tavaly karácsonykor, amikor a nő életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

2019.06.13 11:24ma.hu
Fotó: ügyészség.hu

A vádirati tényállás szerint a férfi ittasan rendszeresen bántalmazta, folyamatos lelki terrorban tartotta élettársát, emiatt a sértett rettegésben élte az életét. A bántalmazások mindig a közös otthonukban történtek, ezért arra először 2018 augusztusában derült fény, amikor a férfi veszekedés közben eltörte a nő alkarcsontját, mely már orvosi ellátást igényelt.

Néhány hónappal később, 2018 decemberében ismét a vádlott féltékenykedése miatt robbant ki vita a pár között. Ekkor a férfi felszólította a sértettet, hogy költözzön el tőle, majd egyre idegesebb lett, és test szerte ütlegelni és rugdosni kezdte a nőt, aki bordatörést, és több zúzódásos sérülést szenvedett.

Karácsonykor pedig az egész napi italozást követően az esti órákban a vádlott azt követelte a sértettől, hogy menjen ki az erdőbe fát szedni. Mivel erre a nő nem volt hajlandó, ezért őt az este folyamán többször hol tenyérrel, hol ököllel ütötte, közben folyamatosan szidalmazta.

A sértett másnap reggel értesítette a mentőket, mert nagy fájdalmai voltak. A kórházban derült ki, hogy a bal oldali IX. borda törése légmellet eredményezett, mely azonnali műtéti ellátást igényelt. Orvosi ellátás hiányában fennállt a lehetősége a fokozódó légzési elégtelenség kialakulásának, majd a keringés visszafordíthatatlan összeomlásának. Emellett a sértett testén számos véraláfutást és zúzódást találtak.

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Főügyészség a férfit, életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, és testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja. Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, úgy az ügyészség vele szemben halmazati büntetésül 5 év börtönbüntetés és 5 év közügyektől eltiltást kiszabását indítványozza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.