Hableány-tragédia

Így tisztelegtek a koreai búvárok az áldozatok előtt

A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval.

2019.06.11 10:17ma.hu
Mohai Balázs/MTI/MTVA

Kedden megkezdték a május 29-ei hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelését. Így tisztelegtek a mentőalakulat tagjai a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsából kiemelt holttest mellett az áldozatok előtt a Margit hídnál horgonyzó uszályon 2019. június 11-én.

A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták.

Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.