Dunai hajóbaleset

Szijjártó: példaszerű a magyar és dél-koreai mentőcsapatok együttműködése

Átfogó és alapos vizsgálatot folytatnak a tragédia minden részletének feltárása és a bűnösök felelősségre vonása érdekében.

2019.06.07 17:26ma.hu

Példaszerűnek nevezte az elsüllyedt dunai kirándulóhajó kiemelésén dolgozó magyar és dél-koreai mentőcsapatok együttműködését Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.

A politikus a Globsec pozsonyi biztonságpolitikai fórum margóján találkozott ismét Kang Kjung Vha dél-koreai külügyminiszterrel, akit tájékoztatta a mentési és felderítési munkálatok állásáról.

Közölte: a hajóroncs kiemelésének előkészítése folyamatban van és a mentőcsapatok példaszerűen működnek együtt. A magyar miniszter biztosította partnerét arról, hogy átfogó és alapos vizsgálatot folytatnak a tragédia minden részletének feltárása és a bűnösök felelősségre vonása érdekében.

A dél-koreai külügyminiszter megköszönte a mentés és felderítés érdekében végzett munkát, és nagyrabecsüléséről biztosított mindenkit, aki részt vett és részt vesz a munkában.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sygin szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. A tragédiát heten élték túl, kilenc eltűntet még keresnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.