Ünnep

Mint a Harry Potterben: mozognak a diákok a debreceni gimisek tablóján - videó

Igazi 21. századi tablót készítettek a Fazekas Mihály Gimnázium 12. C osztályos tanulói.

2019.06.07 06:30ma.hu

Elképesztően ötletes és modern tabló készült a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 12. C osztályos tanulói számára. Bár első ránézésre ugyanolyannak tűnik, mint a többi, ha egy telefonon keresztül nézzük, szó szerint megelevenednek rajta a diákok képei. Ehhez mindössze egy különleges mobilalkalmazásra van szükség.

Az alkalmazás fejlesztője, Szakál Vince Abosa - aki a 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny egyik III. díját is elnyerte - egy videót is feltöltött a YouTube-ra arról, hogyan működik a 12. C nem mindennapi tablója.

A különleges tablót Debrecenben, a Csapó utcai bevásárlóközpontban lehet megnézni, akinél pedig telefon is van, az "extrákat" is láthatja rajta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.