Közlekedés

BKK: elindult a fővárosi közlekedési mobiljegy próbaalkalmazása

Az applikációt használó utasokat nem terhelik plusz költségek, a mobiljegy ugyanannyiba kerül, mint a hagyományos jegy.

2019.06.03 14:38MTI

Elindult hétfőn a budapesti közlekedési mobiljegy, azaz a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer (FVR) első fázisa - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t.

"A fővárosi közlekedési mobiljegy a budapesti közösségi közlekedésben használható jegyek, bérletek mobilapplikáción keresztül megvásárolható formája", első lépésként a 100E jelű reptéri járatra lehet megváltani - írták a közleményben.

Az applikációt használó utasokat nem terhelik plusz költségek, a mobiljegy ugyanannyiba kerül, mint a hagyományos jegy. Nem "váltja le" a jelenlegi papírjegyeket és bérleteket, csupán egy új értékesítési csatornát jelent. A rendszer használatáról a bkk.hu/mobiljegy oldalon lehet tájékozódni - írták.

A BKK az előzményekről felidézte, hogy a fővárosi mobiljegyről szóló megállapodást április 10-én írta alá Pintér Sándor belügyminiszter és Tarlós István főpolgármester. Annak bevezetését az FVR részeként, annak első fázisaként, a BKK-val együttműködve a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. valósítja meg a szolgáltatáshoz kapcsolódó viszonteladók applikációja segítségével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.