Hableány-tragédia

Drámai: ki kellett menteni egy TEK-es búvárt a hajóroncs közelében

Egy mentőbúvár sietett a segítségére.

2019.05.31 17:40ma.hu

A hatalmas sodrás miatt új helyszínről, a híd pillérjének az árnyékából próbált meg lemerülni egy TEK-es búvár 14 óra körül. Leeresztettek egy két-három méter hosszú létrát a vízbe, hogy a búvár megnézze, mit lehet tenni a mostani körülmények között. Mikor leért a létrán, leugrott a mederbe, ám az erős sodrás miatt esélye sem volt rá, hogy megközelítse a roncsot - írja a 24.hu.

Ezután megpróbálták visszahúzni, ám a legzőcsöve beakadt a létrába. Egy mentőbúvár segítségével vágták el a beakadt légzőcsövet, kiszabadítva ezzel a lent rekedt búvárt. Végül mind a kettejüket kihúzták.

Egy mentési munkálatokban részt vevő szakember azt mondta, hogy jelenleg 10-11 kilométeres a sodrás, és annyira magas a vízállás, hogy életveszélyes a merülés.

Az eddigi merülések során nem sikerült elérni a Hableányt.

Két hajó összeütközött szerda este Budapesten a Margit hídnál, az egyik jármű – a Hableány nevű kirándulóhajó, fedélzetén kétfős magyar személyzettel és 33 dél-koreai turistával – elsüllyedt. A balesetben hét ember életét vesztette, másik hét megsérült, huszonegy embert pedig eltűntként tartanak nyilván.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.