Védelem

Több mint harminc térfigyelő kamerát szereltek fel tavaly Győrben

A kamerarendszer felügyeletét a Győri Rendőrkapitányságon végzik nyugállományú rendőrök, a felvételek kezelése a hatályos adatvédelmi előírásoknak megfelelően történik.

2019.05.15 02:30MTI
hirdetés

Összesen 190 térfigyelő kamera üzemel Győrben, amelyből harminchármat tavaly helyeztek üzembe tizenhat helyszínen - hangzott el a fejlesztést ismertető sajtótájékoztatón kedden a megyeszékhelyen.

Fekete Dávid (Fidesz-KDNP) alpolgármester hangsúlyozta, hogy a közterületi városi kamerarendszer 2009 óta folyamatosan bővül, a városi költségvetésből évente több tízmillió forintot fordítanak a fejlesztésre.

Radnóti Ákos (Fidesz-KDNP) alpolgármester arról beszélt, hogy a városüzemeltetés szempontjából az újonnan kialakított, vagy felújított területeken, parkokban, utcákban és köztéri alkotások közelében felszerelt kamerák miatt visszaszorult a rongálás.

A közbiztonságot javító és rongálást visszaszorító hatás miatt a jövőben ha felújítanak egy közterületet, vagy köztéri alkotást, akkor kamerával is ellátják - tette hozzá.

Nagy Miklós, a Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője azt mondta az MTI-nek, hogy a rendszernek köszönhetően 30-40 százalékkal kevesebb a rongálások, bűnesetek, rendbontások, vagy közlekedési kihágások száma a városban.

Kovács Tamás, a kivitelező Patent Security Kft. projektmenedzsere az MTI-nek elmondta, hogy a városban háromféle kamera működik. A bevezető utakon mintegy negyven rendszámfelismerő kamera működik, amelyek éjjel-nappal képesek nagy sebesség mellett is rögzíteni a rendszámokat. Vannak 360 fokban forgatható kamerák, amelyek HD minőségben működnek és léteznek az úgynevezett fix kamerák, amelyek elsősorban a közterületeket figyelik.

Bauer László, a Patent Security Kft. ügyvezetője arra emlékeztetett, hogy a rendőrség munkájának segítése érdekében az országban először a győri önkormányzat kezdte meg a kamerarendszer kiépítését.

A kamerarendszer felügyeletét a Győri Rendőrkapitányságon végzik nyugállományú rendőrök, a felvételek kezelése a hatályos adatvédelmi előírásoknak megfelelően történik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.