Állatkínzás

Sorra fulladnak bele a vadállatok a műanyaggal bélelt öntözőcsatornába

Mezőhegyes és Battonya között így próbálják meg a vizet megtartani. Nagyon rossz ötlet.

2019.05.02 19:51ma.hu

Egyre több vadállat fullad bele a műanyaggal bélelt, Mezőhegyes és Battonya között létesített mesterségesen elkészített található öntözőcsatornába - írta meg elsőként a keleten.hu. A csatorna alját újabban műanyag fóliával bélelik ki, ami azért jelent veszélyt az állatokra, mivel a csúszós fólián nem tudnak felkapaszkodni.

A szakemberek szerint, a csatornát azért kell lefóliázni, mert nagyon sok öntözővíz szivárog el. Egy szakember elmondása szerint, országszerte egyre nagyobb veszélyt jelent a vadállományra a fólia, és mivel védett állatok is pusztulnak, így várhatóan vadvédelmi bírságot fognak kiszabni. A szakemberek azzal próbálják orvosolni ezt a problémát, hogy vadrámpák építésére köteleznék az ilyen csatornák építésére felkért beruházókat.

Egy 500 méteres szakaszon évente akár 10-15 tetemet emelnek ki a vízből

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.