Bűncselekmény

Kilenc évet kapott a törökszentmiklósi csavarhúzós rabló

A fiatal férfit a rablás mellett azzal is megvádolták, hogy korábban drogot - szintetikus kannabinoidot és a kristály néven ismert pentedront - is vásárolt.

2019.04.30 00:30ma.hu

Kilenc év fegyházbüntetésre ítéltek egy huszonéves férfit, aki az első fokú, nem jogerős ítélet szerint két éve csavarhúzóval fenyegetőzve kirabolt egy törökszentmiklósi divatüzletet - közölte a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya hétfőn.

A Szolnoki Járásbíróság hétfőn a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt ítélte el.

A férfi 2017. december 20-án délután, néhány perccel zárás után kopogott be az üzletbe. Az eladó kinyitotta az ajtót, hogy megkérdezze, mit szeretne. Ekkor a vádlott, aki az arcát rongydarabbal takarta el, betolta az ajtót, és egy húszcentis csavarhúzót a nő felé tartva azt mondta, "ha átadja a bevételt, nem esik bántódása". A sértett átadta a pénzt, a vádlott pedig távozott.

A fiatal férfit a rablás mellett azzal is megvádolták, hogy korábban drogot - szintetikus kannabinoidot és a kristály néven ismert pentedront - is vásárolt.

A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.