Baleset

Frontális baleset Szentendrén: az állatmenhely vezetője jött vissza a halálból

Szinte már biztos volt, hogy meghalt az egyik sérült, és mivel nem is fértek hozzá a mentősök, a másik három ember állapotát kezdték stabilizálni. A megmentett sok kis állat lelke is segíthetett abban, hogy mire kiszabadították a roncsokból, már újra lehetett éleszteni.

2019.04.29 10:40ma.hu
MTI Fotó: Cseke Csilla

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, négy ember megsérült, amikor két autó frontálisan ütközött szombaton Szentendrén, a Szentlászlói úton.

Az öt percen belül kiérkező első mentőegység az egyik sérültet a roncsba szorulva, élettelenül találta. Mivel a férfihoz nem lehetett hozzáférni, a mentők előbb a három másik sérült ellátását kezdték meg.

Miután a tűzoltók szétbontották a roncsot, az időközben megérkező mentőhelikopter személyzetének sikerült újraéleszteni és kórházba szállítani a férfit.

Azóta kiderült: a szentendrei Sz. Andrást érte baleset, akit sokan ismernek a városban, ő vezeti ugyanis a település állatmenhelyét. A Skodát a fia vezette, az első hírek szerint ez az autó volt a vétlen a balesetben.

A Blikknek a helyszíntől pár méterre lakó József mesélt az esetről: "A BMW-ből két vérző fejű fiatal szállt ki, rosszul néztek ki, de látszott, hogy az életük nincs veszélyben. Ezután a másik autóhoz siettem. A sofőr azonnal mondta, hogy vele ne törődjek, próbáljam kiszabadítani a mellette ülő édesapját."

Ám József hiába próbált meg mindent, Sz. András továbbra is a roncsban volt. Végül a tűzoltók vágták szét az autót. "Heroikus küzdelemben a mentőhelikopterrel érkező orvos újraélesztette a férfit, majd azonnal felszálltak vele. A fiát is kórházba kellett szállítani, neki a keze tört szilánkosra. A gyorshajtót és utasát is elvitte a mentő" - mesélte elkeseredetten József.

Sz. Andrást mindenki jól ismeri Szentendrén. "Bandi egy nagyon jó ember, az egész életét az árva állatok megmentésének szenteli. A baleset előtt pont egy rajzversenyre készült, ami a menhelyen lett volna, előtte azonban a fiával elment az autószerelőhöz. Elintézték, amit akartak, és már éppen visszafelé tartottak, amikor a tragédia történt. Rettentően szorítunk érte, hogy meggyógyuljon. Ahogy bekerült a Honvédkórházba, egy életmentő koponyaműtétet hajtottak végre rajta az orvosok. Úgy tudom, van remény a felépülésére. Vasárnap már meglátogathatta a családja is" - mondta András egyik ismerőse.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.