Bíróság

Jogerősen elítélték a három halálos áldozatot követelő baleset okozóját

Az ütközés következtében a vétlen autó 20 éves vezetője, valamint hátul ülő 23 éves és 41 éves utasa a helyszínen meghalt, két másik utasa életveszélyesen megsérült.

2019.04.26 13:52ma.hu

Jogerősen 2 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék pénteken azt a férfit, aki három halálos áldozatot követelő közúti balesetet okozott 2017 októberében Debrecenben, a 4-es főút elkerülő szakaszán - közölte a törvényszék szóvivője.

Dobó Dénes tájékoztatása szerint a kettőnél több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt eljáró törvényszék ezzel helybenhagyta a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét, annyiban súlyosbítva azt, hogy a járművezetéstől 3 év helyett 4 év 6 hónapra tiltotta el a férfit.

A törvényszék által is elfogadott tényállás szerint a férfi 2003-ban szerzett jogosítványt és 14 év alatt 700-800 ezer kilométert vezetett balesetmentesen.

A vádlott 2017. október 3-án este 10 óra után borult időben haladt autójával Bocskaikert felől Debrecen irányába, a 4-es főút Debrecent elkerülő szakaszán, a 354-es úton. Közvilágítás nem volt, a gépkocsi nedves, töredezett, hullámos felületű úttesten, gyér forgalomban haladt. Az autó Bocskaikert és Debrecen-Józsa között 110-120 kilométeres óránkénti sebességgel ment, amikor a vádlott "nagyfokú figyelmetlensége" folytán áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsival.

Az ütközés következtében a vétlen autó 20 éves vezetője, valamint hátul ülő 23 éves és 41 éves utasa a helyszínen meghalt, két másik utasa életveszélyesen megsérült. A vádlott 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.