Környezet

Tömeges pusztulás a polgári halastavon

A látvány teljességgel borzasztó, a természetben okozott kár pedig felbecsülhetetlen.

2019.04.25 15:30ma.hu

Egy természetfotóstól kapott bejelentést a Hortobágy Madárpark - Madárkórház Alapítvány, miszerint Polgáron a halastóban és környékén tucatjával találhatóak hal- és madártetemek. Köztük szürke- és vörös gémek, kócsagok, sirályok, és még számtalan védett, első sorban hallal táplálkozó madarak. Az alapítvány kollégája a helyszínre sietett felmérni a helyzet súlyosságát.

A látvány teljességgel borzasztó, a természetben okozott kár pedig felbecsülhetetlen - írják.

Egyenlőre nem tudni, mi okozhatta a katasztrófát. Elképzelhető, hogy mérgező anyag került a vízbe, de az sem kizárt, hogy valamilyen mérgező toxinú gomba, vagy alga áll a háttérben.

Kérték a területileg illetékes zöldhatóságot is, hogy az esetet vizsgálják ki. Nagyon várják a laboreredményeket, hogy felkészülhessünk az esetlegesen még életben lévő madarak fogadására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.