Állati

Kecskeveszély a budai erdőkben

Tervezik a befogását, mert állítólag ijesztő.

2019.04.04 13:58Ma.hu

Többen is találkoztak a Telki határában kísértő elvadult kecskével - írja a Bors. Az állatot a Szarvas-sziklánál észlelte egy olvasójuk, aki a családjával kirándult, de van róla fotó a Google térképén is.

A lap megkérdezte a területet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt.-t, akik azt mondták, tervezik a kecske befogását, de ez nem egyszerű feladat. Az állatot azért is akarják a Budakeszi Vadasparkba telepíteni, mert "ijesztgeti az arra járókat", bár az nem derül ki, mennyivel ijesztőbb egy kecske egy őznél vagy szarvasnál. Az viszont igaz, hogy a görög mitológia erdőkben randalírozó, kecskeszarvú istenéről, Pánról nevezték el a páni félelmet és a pánikot is.

A parlagi kecske valószínűleg egy környékbeli településről szökött meg, de eddig senki sem jelentkezett érte.

Idén januárban a tatabányai Turul-szobor közelében fogtak be egy jókora vadkecskét, amelyet szintén veszélyesnek ítéltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.