Tender

Ötödik alkalommal írták ki a gyermekétkeztetésben részt vevő konyhák felújítását célzó pályázatot

A 2010-es évek elején sok korszerűtlen konyha működött.

2019.04.02 03:30MTI

Ötödik alkalommal írt ki pályázatot a kormány a gyermekétkeztetésben részt vevő konyhák és étkezők felújítására, építésére, valamint konyhai eszközök beszerzésre - közölte a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Berczik Ábel hozzátette, az önkormányzatok legfeljebb a támogatás ötven százalékát fordíthatják eszközbeszerzésre, amely során figyelembe kell venniük az energetikai hatékonyságot és a környezetvédelmi követelményeket.

A kormány idén összesen 1,5 milliárd forinttal támogatja az önkormányzatokat, amelyek legfeljebb 40 millió forintra pályázhatnak. Az önkormányzatoknak - anyagi helyzetüktől függően - az elnyert támogatás legalább öt, legfeljebb ötven százalékát önerőként kell biztosítaniuk - ismertette.

Emlékeztetett, 2015 óta 480 önkormányzat nyert támogatást összesen több mint 12 milliárd forint értékben.

A pályázatokat június 20-ig a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtani, a vissza nem térítendő támogatást pedig 2021 végéig lehet felhasználni - mondta a helyettes államtitkár.

Berczik Ábel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, a kormány azért indította a programot, mert a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a közétkeztetésben részt vevő konyhák műszaki állapotát felmérő vizsgálatai szerint a 2010-es évek elején sok korszerűtlen konyha működött.

A pályázatra való igényt az is alátámasztja, hogy minden évben többszörös a túljelentkezés - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.