Környezetvédelem

Körbebetonozták a fákat a Nyugatinál - a fél internet felbolydult

Sok kommentelő szerint csak vízáteresztő burkolatot kaptak a fák tövei, olyat, amilyen rengeteg helyen van már Budapesten a fák törzse körül.

2019.03.24 13:17ma.hu

"Valaki a Nyugati Pályaudvar előtt egészen az Eiffel téri lejáróig körbebetonozta, az összes fát. Ezek a fák most meg fognak halni, mert nem tudnak vizet felvenni kívülről, nem szellőznek semmit, így a talajvíztől simán megsülnek, vagy elrohadnak és persze egy millimétert sem tudnak többé növekedni" - írta a szemtanú.

Sokak nagyon felháborodtak, hogy milyen módszeresen ölik meg a fákat a fővárosban, illetve arról is ment az eszmecsere, mennyi előnye van a városi zöldfelületeknek, és mennyi hátránya, ha kiirtják ezeket.

Ezután jöttek azok a szószólók, akik szerint inkább betonozzák körbe, mint rádőljön valakire és meghaljon.

Végül azok kezdtek kommentelésbe, akik szerint a fatövekbe került anyag nem hagyományos beton, hanem egy speciális, vízáteresztő megoldás, amely ne árt a fának, viszont megakadályozza, hogy teledobálják csikkekkel és egyéb szeméttel a szabad területeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.