Légiközlekedés

Belelézereztek egy tanulópilóta szemébe Békéscsabán éjjel - videó

A pilóta pontosan meg tudta mondani, honnan érkezett a fény.

2019.03.24 08:47Ma.hu

Lézerrel vakítottak el egy tanuló pilótát és oktatóját, mikor éjszakai repülésre szálltak fel Békéscsabánál, közölte az RTL Klub Híradója. Az első iskolakörre fordultak, már háromszáz méter magasan jártak, mikor mindez történt.

"A növendék pilótát elvakították, az oktató pilótának kellett átvennie a repülőgép irányítását" - mondta a csatornának Antalfi Gábor, a repülőtér igazgatója.

A pilóta pontosan meg tudta mondani, honnan érkezett a fény, úgyhogy a rendőrök hamar elfogták a tanyája mellett sétálgató gyanúsítottat. Amikor átvizsgálták, a zsebéből előkerült a lézer.

A repülőtér igazgatója szerint veszélyes a lézerezés, elvakítják a személyzetet, több percig tartó ideiglenes vakságot tudnak okozni, nem tudják a műszereket leolvasni. A rendőrség vizsgálja az esetet. Légi közlekedés veszélyeztetéséért akár három év börtönt is lehet kapni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.