A magyarok boldogságérzete csökkent

Egyre pesszimistábbak vagyunk - A gazdasági krízis is okozza

Fokozatosan emelkedik azoknak az aránya, akik úgy érzik, személyes életüket, ha kis mértékben is, de érinti a globális gazdasági krízis - derül ki a Forsense Intézet decemberi felméréséből, amelyet a hétfői Magyar Nemzet ismertet.

2008.12.22 08:12MTI

Míg októberben a megkérdezettek 44, novemberben 61, addig decemberben már 68 százaléka mondta azt, hogy saját bőrén érzi a válság hatását.

A válaszadók 14 százaléka úgy gondolja, nagymértékben gyakorol hatást életére a krízis. A 35-54 év közöttiek érzik legnagyobb számban, hogy őket a válság különösen érinti.

Az intézet szerint ennek az az oka, hogy e korosztályt sújtja leginkább a hitelek törlesztő részleteinek megemelkedése.

A felmérés kitér arra is, hogy a Fidesz szimpatizánsainak 18 százaléka véli úgy, hogy a gazdasági krízis jelentős hatást gyakorol életére.

A lap szerint figyelemre méltó az, hogy csupán minden tízedik MSZP szavazó fogalmazott meg hasonló véleményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.