Tüntetés

Országszerte voltak tüntetések kedden

Vidéken is utcára vonultak az emberek.

2018.12.19 07:49ma.hu

Szombathelyen több mint ezren vettek részt a város Fő terén, a Városháza előtt tartott demonstráción kedden este. Az összes ellenzéki párt képviseltette magát, és békés volt a tüntetés, amelyet elsősorban a túlóratörvény ellen rendeztek, de felolvasták az öt pontot.

Sopronban is rendezvényt tartottak, az Index olvasója szerint 150-en vettek részt a tüntetésen, amit "már nem csupán a Rabszolgatörvény, hanem az Orbán kormány diktatúrája ellen is" tartottak. A rendezvény után mécseseket gyújtottak, amikből az "O1G" , illetve "Elég volt!" feliratokat rakták ki.

Budapesten a Kossuth téren folytatódott az elmúlt napok tüntetéssorozata, ám most csupán úgy kéttucatnyian lehettek.

Kaposváron 300-an tüntettek, írja a Népszava.hu. A Petőfi téri rendezvényen a Momentum, a Polgári Szabadság Platform, a Jobbik, az MSZP, a DK és az LMP politikusai vettek részt, majd fáklyás felvonulás után az Európa parkban folytatódott az esemény, ahol beszédeket mondtak politikusok.

Miskolcon is volt tüntetés, amely vonulással zárult. Közel 100-an a helyi Fidesz irodáig meneteltek, ahol beszédek hangzottak el.

Címlapfotó: Kormányellenes tüntetés az MTVA székháza előtt 2018. december 17-én. MTI/Mohai Balázs

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.