Bűnügy

Életfogytiglani fegyházbüntetést kapott a sajószögedi anyagyilkos

A férfi még a rendőrök kiérkezésekor is azt ismételgette, hogy 'megérdemelte'.

2018.12.04 18:33MTI

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a sajószögedi férfit, aki tavaly megölte nyolcvanéves édesanyját - közölte Horváth Dóra sajtószóvivő kedden az MTI-vel.

Az esetet ismertetve elmondta: a vádlott évek óta haragban volt a vele egy háztartásban élő édesanyjával; tavaly július 4-én otthonukban egy seprű nyelével és ököllel fél órán keresztül bántalmazta, majd egy késsel nyakon szúrta az idős asszonyt. Ezután a férfi elindult kifelé az udvarról, miközben egy rongyba törölte véres kezét, és a szomszédok füle hallatára azt mondta: "elvágtam a torkát". A férfi még a rendőrök kiérkezésekor is azt ismételgette, hogy "megérdemelte".

A bíróság a vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban 25 év elteltét követően bocsátható feltételesen szabadlábra.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik - közölte a sajtószóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.