Állati

Egyszarvú vérkecske tart rettegésben egy magyar falut

Napok óta rettegésben tartja a Pest megyei Dány község lakóit egy raszta-bundájú, egyszarvú bakkecske.

2018.11.30 13:55ma.hu
hirdetés

Egy termetes bakkecske terrorizálja Dány község lakóit már néhány napja. A Bors beszámolója szerint az egyszarvú, raszta-bundás állat rendre feltűnik a helyi bölcsőde és az idősek otthona környékén és rettentő agresszíven viselkedik.

„Pár napja egy kislány próbált felszállni a buszra, de az egyszarvú nem hagyta. Szabályosan megtaposta és hazáig kergette” – mesélte a lapnak egy helybéli.

Szerda hajnalban pedig már a dányi idősek otthona kapujában strázsált a kecske, az intézet munkatársai pedig nem tudtak miatta bejutni az épületbe. „Mérhetetlenül agresszíven viselkedett, de sikerült a kapun belülre terelni, hogy ne az utcán tomboljon” – mondta az otthon egyik dolgozója.

A Bors felkutatta a kecske lakóhelyét is, ahonnan rendre megszökik. Igaz, nincs nehéz dolga, mert az ingatlan nincs körbekerítve, így a jószágok szabadon járkálnak ki-be, kedvük szerint. József, mert hogy így hívják az egyszarvú kecskét, él is a lehetőséggel.

„Sajnos gyakran elszökik, de mindig hazatér. Családtagként szeretjük” – mondta az egyik házban élő a Borsnak, aki azt is elárulta, hogy József egy balesetben veszítette el az egyik szarvát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.