Közlekedés

Fedélzeti kamera felvétele alapján büntetnek a rendőrök

Új módszer alapján kezdtek eljárást két közlekedési szabályszegő ellen Vas megyében.

2018.11.28 16:55Ma.hu

Egy-egy videófelvétel "okozta a vesztét" annak a két gépjárművezetőnek, akinek közlekedési kihágását egy másik jármű fedélzeti kamerája rögzítette Szombathelyen. A felvételek egy internetes portálra is felkerültek, amelyeken látszik, hogy a sofőrök nem tartották be a közlekedési szabályokat, ezért a szombathelyi rendőrkapitányság mindkét esetben eljárást indított - írja a Police.hu.

Az egyik szabályszegő még szeptember 25-én járművével nem az útburkolati jelek által meghatározott forgalmi sávba sorolt be, valamint autójával a záróvonalon is áthajtott - a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt pénzbírságot kapott.

A másik sofőr október 1-jén ugyancsak szabálytalankodott, a forgalommal szemben haladt autójával - a jármű üzemben tartójával szemben a rendőrség közigazgatási bírságot szabott ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.