Jótékonyság

Több mint 280 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze az Élelmiszerbank felhívására

Országszerte több mint 120 településen, 200 helyszínen szervezte meg a hétvégén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akcióját, amelynek keretében több mint 280 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a felajánlásoknak köszönhetően.

2018.11.26 21:30MTI

Az Egyesület mintegy 5 ezer önkéntesének segítségével csaknem 57 ezer élelmiszercsomagot állít össze, amelyeket a gyűjtés környékén elő nélkülözőkhöz juttatnak el még karácsony előtt - közölte a szervezet az MTI-vel.

Az idei élelmiszergyűjtés péntektől vasárnapig tartott, és az adományok mennyisége 17 százalékkal haladta meg a tavalyit.

Az Aldi és a Tesco áruházlánc a felajánlásokat kiegészíti az összegyűjtött élelmiszerek értékének 20 százalékával pénzadomány formájában is, hogy ezzel is segítse az Élelmiszerbank működését, a nélkülözők ellátását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.