Közokirat-hamisítás

Vádat emeltek a más rokkantkártyájával parkoló bíró ellen

A Központi Nyomozó Főügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy bíróval szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

2018.11.06 10:17ma.hu

A vádirat szerint a bíró 2018. május 15-én, 8 óra körül Budapest belvárosában jogosulatlanul használta fel a más személy nevére kiállított mozgáskorlátozott parkolási igazolványt. A bíró a gépjármű szélvédője mögött, a műszerfalon annak ellenére helyezte el a parkolási engedélyt, hogy annak használatára – mivel mozgásában korlátozott személyt nem szállított – nem volt jogosult, majd parkolójegy váltása nélkül elindult a munkahelye felé. A bíró a mozgáskorlátozott parkolási igazolvány jogosulatlan használatát a helyszínen elismerte, azt az intézkedő rendőröknek átadta.

A köztársasági elnök a bíró mentelmi jogát az Országos Bírósági Hivatal elnökének javaslatára a büntetőeljárás lefolytatása végett felfüggesztette.

A bíró gyanúsítotti kihallgatásán vallomást tett, a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A 2018. július 01. napjától hatályos büntetőeljárási szabályok alapján az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.