'Van mit tanulnia'

Magyar történelemről szóló könyvet kapott Juncker

Ünnepnek nevezte Erdély és Románia egyesülését az Európai Bizottság jobboldali elnöke.

2018.10.31 19:44ma.hu

Mint ismeretes, néhány nappal ezelőtt az Európai Bizottság jobboldali elnöke, Jean-Claude Juncker a román egység évfordulója kapcsán azt mondta: ez a nap nemcsak román, hanem európai ünnep is, amely nagy pillanat az európai történelemben, ezért együtt kell ünnepelni. "A jobboldali néppárt politikusa figyelmen kívül hagyta, hogy Erdély elcsatolása a magyarok számára nem ünnep, hanem fájdalmas, be nem gyógyuló seb” – írja Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője a Facebook-oldalán.

Ujhelyi egy rövid levél kíséretében egy angol nyelven kiadott könyvet küldött Juncker irodájába, hogy jobban megismerhesse a magyarok és Magyarország sikerekben és sorstragédiákban egyaránt gazdag történelmét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.