Országgyűlés

A honvédség létszámkeretének növeléséről szavaz a Ház

Az Országgyűlés ma szavaz a Magyar Honvédség létszámkeretének növeléséről, majd tizenegy előterjesztés általános vitáját bonyolítja le.

2018.10.30 07:53MTI

A Ház aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit határozathozatalok követnek.

Ekkor várható döntés a honvédelmi miniszter azon kezdeményezéséről, amely az eddigi 29 700-ról 37 650-re növelné a Magyar Honvédség szervezeteinél rendszeresíthető beosztások felső határát.

A képviselők emellett jóváhagyhatják a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2017-es üzleti jelentését és a második, 2017-2030 közötti időszakra vonatkozó nemzeti éghajlatvédelmi stratégiát.

A szavazások után kezdődik általános vita egyebek mellett a kormány kis- és középvállalkozások fejlesztéséhez, valamint a fogyasztóvédelemhez és a bírósági eljárások elhúzódásához kapcsolódó törvénymódosításairól.

A parlament szerdán folytatja ülését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.