Közvélemény-kutatás

Nézőpont: a Jobbik szavazói utasítják el leginkább a rendőröket

A felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire.

2018.10.24 08:38MTI

A Jobbik szavazói utasítják el leginkább a rendőröket; nem szimpatizálnak a testülettel és nem is bíznak benne - derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb felméréséből, amelynek eredményeiről Nagy Dániel vezető kutató beszélt szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A Nézőpont Intézet kutatásából kiderült, a felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire. Ennek ellenkezőjét a megkérdezettek 27 százaléka mondja.

Nagy Dániel szerint a rendőrviccek iróniája és a tizenkét évvel ezelőtti, Astorián történt rendőrattak miatti bizalomvesztés már a múlté, mostanra komoly társadalmi státust szerzett magának a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.