Ügyészség

Két gyermek maradt árván a sárospataki horrorbaleset után

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 33 éves férfi ellen halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt.

2018.10.03 10:57ma.hu

A vádlott 2017. november elején, a vezetése előtt olyan pszichoaktív anyagot fogyasztott, amely hatását tekintve mozgás és egyensúlyzavarok, csökkent reflexek, esetleges szorongás, zavartság, pánik és hallucinációk formájában hátráltatják a járművezetőt a vészhelyzet felismerésében, elhárításában.

A férfi ezt követően gépkocsiba ült, és az esti szürkületben közlekedett gépjárművével a 37-es számú főútvonalon, Sátoraljaújhely irányából Sárospatak felé. A férfi a haladása során az egyenes útszakaszon indokolatlanul áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol nem biztosított elsőbbséget, és fékezés nélkül frontálisan ütközött a vele szemben közlekedő személygépkocsival.

A 24.hu úgy értesült, hogy a vétlen kocsiban egy kétgyermekes család utazott. A két fiú édesanyja és édesapja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztették. A két gyerek nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vád tárgyát képező bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést, közúti járművezetéstől eltiltást, és közügyek gyakorlásától való eltiltást indítványozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.