Légi

Komoly verekedés tört ki a Wizz Air Bázel-Budapest járatán

Még a kapitány segítségére is szükség volt.

2018.10.02 12:55ma.hu

Verekedés tört ki hétfő este a Wizz Air Bázel-Budapest járatán - írja az Utazómajom. A portál az egyik olvasójuk beszámolóját tette közzé, aki arról írt, hogy vita alakult ki az utazás alatt a gépen. Egy fiatal férfi többször megütötte a barátnőjét, erről az utasok a légiutas-kísérőket is értesítették. Egyikük megpróbálta ugyan leállítani a verekedőt, de nem bírt vele, két utas segítségére volt szükség a megfékezéséhez.

A férfi később vissza akart menni hátra, de a személyzet éppen akkor kezdte el a fedélzeti kiszolgálást, így nem fért el a kocsiktól. Ekkor egyre közelebb nyomult az egyik légiutas-kísérőhöz, aki hiába kérte, hogy álljon odébb, a feldühödött férfi ismét kötekedni kezdett.

A gép ekkor már süllyedni kezdett, a férfi visszaült a helyére, ám a kifutópályán ismét randalírozni kezdett.

A leszállás után már a kapitány küzdött tovább az agresszív férfival, egy utas segítségével sikerült is mozgásképtelenné tennie. A többi utast közben arra kérték, maradjanak a helyükön, mert rendőrségi intézkedés következik.

Negyedórával később megérkeztek a rendőrök, az utasok leszállhattak, a személyzetet kihallgatták.

2018. október 1-én a Wizz Air W6 2270 számú, Bázelből Budapestre tartó járatán az egyik utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett. A személyzet - több utas támogatásával – a kiképzésüknek megfelelően kezelte a helyzetet– mondta el az üggyel kapcsolatban a Wizz Air, hozzátéve, hogy miután a gép leszállt Budapesten, a hatóságok őrizetbe vették az utast.

Mint írták, utasaik és személyzetük biztonsága elsődleges fontosságú számukra, így zéró toleranciával kezelik az utasaik és munkatársaik ellen irányuló szóbeli és tettleges erőszakot. Az ügy innentől a rendőrség hatáskörébe tartozik – tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.