Gyülekezési törvény

Tüntettek még egy utolsót Orbán házánál - videó

A régi gyülekezési törvényt temette a Momentum.

2018.10.01 10:57ma.hu

Mint arról a ma.hu is beszámolt, október elsejétől változik a gyülekezési törvény. Már az is gyűlésnek számít, ha két ember közügyekről nyilvános összejövetelt szervez. Az ilyeneket legalább 3 hónappal az esemény előtt be kell jelenteni. A rendőrség az eddigi gyakorlat mellett akkor is megtilthatja az ilyen rendezvényeket, ha az alkalmas mások magán- és családi életének megzavarására. A jogszabály bírálói szerint ezzel gyakorlatilag ellehetetlenítik, hogy a politikusok háza előtt tüntessenek.

A törvény szigorítása előtti éjszaka a miniszterelnök házánál akciózott a Momentum Mozgalom. Eltemették a régi gyülekezési törvényt, erről videót is készítettek.

"Ez a szabályozás újabb példája annak, hogy a törvényalkotók nem azon dolgoznak, hogy milyen törvénnyel tudnák jobbá tenni az emberek életét, hanem azon, hogy milyen törvényekkel tudják kényelmesebbé tenni a sajátjukat!" - hangsúlyozták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.