Ellátás

Segítsenek! Csángó Dani újra segítőt keres! - videó

Nem így született, egy baleset következtében került a székbe tizenhárom évvel ezelőtt. Most ismét segítőt keres, sorra osztják a közösségi oldalakon állásajánló videóját.

2018.09.30 12:06ma.hu

Csángó Dánielről több fórumon hallhattunk már. Pár éve, amint teheti, szívesen beszél a hozzá hasonlóan élőkkel kapcsolatos előítéletekről, s arról, hogy kerekesszékesként miként változott meg az élete – és a személyisége.

Dani ugyanis nem így született, egy baleset következtében került a székbe tizenhárom évvel ezelőtt. Egy barátjával egy buliból tartottak hazafelé, ahol elég sok alkoholt fogyasztottak, majd cseréltek a volánnál, s a barát árokba vezette az autót, húsz méterrel a háza előtt. Csángó Dánielnek eltört a nyaka, intenzív osztályra került, majd kezdetét vette több évig tartó rehabilitációja.

Az azonban sokkal több ideig tartott, mire elfogadta, hogy régi élete véget ért s elkezdődött egy új - írta róla a szeretlekmagyarorszag.hu.

Dani ma már büszkén vállalja fel, hogy annak idején nemcsak vagány, hanem nagyképű is volt, és rengeteg előítélettel viseltetett a kerekesszékesek iránt (volt olyan, hogy átment a másik oldalra az utcán, vagy ha egy fogyatékkal élőt látott egy kávézóban, inkább háttal ült neki, hogy ne lássa a szenvedését). Ma őszintén és nyíltan beszél az állapotáról, az ezzel együtt benne végbement lelki változásokról, valamint kiáll a kerekesszékbe kényszerültek jogaiért is – például a közelmúltban az akadálymentesített metróért emelte fel a szavát.

Ezúttal segítőt keres, s egy szintén őszinte, önironikus és nagyon vicces videóban mutatja meg, mire lenne szüksége. Aki úgy érzi, alkalmas a feladatra, jelentkezzen a videó végén látható emailcímen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.