EU

Sargentini-jelentés - Megkezdték a Magyarországgal szembeni eljárást

A magyar kormány már jelezte, hogy az Európai Bírósághoz fordul jogorvoslatért.

2018.09.19 13:30ma.hu

Az EU soros osztrák elnöksége kedden kedden kézhez kapta Antonio Tajani, az Európai Parlament elnökének levelét, amiben az a Magyarországgal szembeni eljárás kezdeményezéséről tájékoztatja a Tanácsot – jelentette be az európai ügyekért felelős osztrák miniszter, a hírről a Bruxinfo számolt be először.

"Nagyon professzionális módon kívánunk eljárni. Alaposan megvizsgáljuk a dossziét, de túl korai lenne még megmondani, hogy mikor keríthetünk sort az első meghallgatásra" – jelentette ki Gernot Blümel a Sargentini jelentésssel kapcsolatban a lap kérdésére válaszolva.

A magyar kormány már jelezte, hogy az Európai Bírósághoz fordul jogorvoslatért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.