Kábítószer

Drogválság van Kőbányán, segítséget kér a polgármester

Özönlenek a panaszok a kőbányai önkormányzathoz.

2018.08.31 10:01ma.hu

Kőbánya fideszes polgármestere előterjesztést nyújtott be a képviselőtestület elé, melyben többek között jogszabálymódosítást javasol. A Hvg cikke szerint a testületnek Pintér Sándor belügyminiszterhez kellene fordulnia, hogy szigorítsa a szabálysértési törvényt, hogy ezután elzárással büntethessék azt, aki köztisztasági szabálysértést követ el, megsérti a közerkölcsöt, valamint koldul.

Az önkormányzathoz özönlenek az intézkedést sürgető és a rendőrség fellépését hiányoló lakossági panaszok.

D. Kovács Róbert polgármester azt írta, már nem csupán arról van szó, hogy némely esetben feltűnik a közterületen egy-egy tudatmódosító szer hatása alatt álló személy, hanem a drogfogyasztók tömegesen és állandó jelleggel elfoglalták az utcákat, s a közösségi közlekedési megállóhelyeket, ahol rendszeresen és tömegesen drogoznak, amíg ki nem ütik magukat. A polgármester elismerte, hogy drogválság van Kőbányán.

Előterjesztésében azt is közölte, hogy megkereste az országos rendőrfőkapitányt, hogy "tegyen meg minden lehetséges intézkedést, kezdeményezze a szükséges kapcsolatfelvételt és alkalmazzon minden létező eszközt és eljárást a közrend helyreállítása érdekében".

Előrelépés azonban eddig nem történt - tette hozzá.

Az előterjesztés csütörtökön a testület elé került, a Hvg információja szerint azt a képviselői többség el is fogadta, megszavazták a határozatot.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.