Ügyészség

Egyetlen éjszaka alatt 50 autót rongált meg a részeg férfi

A vádlott az összes autót egy éjszaka alatt rongálta meg úgy, hogy az utcán parkoló gépkocsiknak jellemzően az oldalát, vagy a tetejét karcolta végig egy éles tárggyal.

2018.08.27 12:11ma.hu
police.hu

A vádirat szerint a férfi 2017. január 28-án, éjjel, ittas állapotban, a VI. kerületi Dessewffy utcában, Jókai utcában, Lovag utcában és Nagymező utcában, összesen 50 gépkocsit rongált meg úgy, hogy azokat egy ismeretlen tárggyal megkarcolta, egy esetben pedig letörte a gépjármű visszapillantó tükrét.

A vádlott által okozott kár gépkocsinként jellemzően 50.000 – 100.000 forint közötti összegre tehető, de volt olyan eset is, ahol a 200.000 forintot is meghaladta.

A vádlott cselekményét egy szemtanú észlelte, aki értesítette a rendőröket. A kiérkező járőrök a férfit igazoltatták, majd előállították, amelynek során megállapították, hogy a vádlott a cselekményt megelőzően marihuánát fogyasztott.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a vádlottal szemben 50 rendbeli rongálás vétsége, valamint kábítószer birtoklás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

Adat merült fel arra is, hogy a férfi ezen felül még több, mint 20 gépkocsit is megrongált. Ezen bűncselekmények vonatkozásában a nyomozás megszüntetésére került sor, többnyire abból az okból, hogy ezeket a rongálásokat nem lehetett kétséget kizáróan a terhelt terhére róni, mivel a gépkocsikon a sérülések keletkezésének időpontja nem volt megállapítható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.