Magyarország

Nyolc embertől vonta meg az állampolgárságot Áder János

Július 31-ig összesen nyolc esetben döntött a köztársasági elnök magyar állampolgárság visszavonásáról.

2018.08.24 10:01ma.hu

Az állampolgárságuktól most megfosztottak között többségében 1966-67 és 1975-76-os születésű emberekről van szó, illetve van köztük egy 1992-ben született nő - derül ki a Magyar Közlöny friss számából.

A vonatkozó törvény kimondja, hogy "a magyar állampolgárság visszavonható attól a személytől, aki magyar állampolgárságát a jogszabályok megszegésével, így különösen valótlan adatok közlésével, illetve adatok vagy tények elhallgatásával a hatóságot félrevezetve szerezte meg.”

Ugyanakkor a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által ellenjegyzett határozatok egyikében sem szerepel indoklás az állampolgárság visszavonásáról, így csupán találgatni lehet, hogy mivel szolgált rá arra a nyolc érintett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.