Baleset

Babakocsit toló anyukát sodort el egy autós Komádiban

A babakocsi felborult, a sofőr megállás nélkül elhajtott.

2018.08.22 09:45ma.hu

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség segítségnyújtás elmulasztása miatt nyújtott be vádiratot egy komádi férfi ellen, aki tavaly novemberben elsodort egy babakocsit toló édesanyát. A forgalom gyér, az idő napos volt, semmi nem akadályozta abban a férfit, hogy észrevegye az úttest jobb oldalán babakocsit toló sértettet - írja a 24.hu.

A figyelmetlen férfi mégis későn vette észre, és az autó jobb első részével elsodorta a nőt. A sértett nem esett el, ám a babakocsi az úttest melletti füves területre borult. Az akkor 7 hetes kisgyermek nem esett ki belőle. Az anyuka 8 napon belül gyógyuló csípőzúzódást szenvedett, a csecsemőnek sérülése nem lett.

A vádlott észlelte az ütközést, autójával mégis megállás nélkül elhajtott, nem győződött meg arról, hogy a balesetben akár az anya, akár a gyermek megsérült-e, noha a balesetet az okozta, hogy megsértette a KRESZ-t, veszélyhelyzetet idézett elő.

Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.