Kormány

Új kormánybiztost nevezett ki Orbán Viktor

Juhász Editet 'a tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolásáért felelős' kormánybiztossá nevezte ki a miniszterelnök.

2018.07.31 09:12ma.hu

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint Orbán Viktor 2018. augusztus elsejétől Juhász Editet „a tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolásáért felelős” kormánybiztossá nevezte ki.

A kormányzati portál szerint a kormányfő olyankor nevez ki kormánybiztost, ha a munka kiemelt fontosságú, de sem kormányhivatal, sem minisztérium feladatai közé nem tartozik.

Bár Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszterként szintén a nemzeti vagyon kezeléséért felelős, feladatait a kormánybiztos munkája nem érinti. Ő az állami vagyon felett tulajdonosi jogokat gyakorlók munkáját hangolja össze, hogy érvényesüljenek a kormány stratégiai céljai.

A korábban a fejlesztési tárca közmű- és pénzügyi szolgáltatások szabályozási és koordinációs ügyeiért felelős helyettes államtitkára továbbra is a helyettes államtitkári fizetésre jogosult.

A kormánybiztos javaslatokat tesz, elemzéseket készít a tárca nélküli miniszternek és együttműködik az államtitkárral, aki szintén az állami vagyongazdálkodásáért felelős. A kormánybiztost Orbán Viktor a tárca nélküli miniszteren át irányítja.

A Miniszterelnöki Kormányiroda titkársága segíti a munkáját, amelyhez az érintett szervezeteknek és intézményeknek minden szükséges adatot, információt rendelkezésére kell bocsátaniuk. Juhász Edit lesz a kilencedik kormánybiztos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.